Mio Marketplace närmar sig – köper ännu mer lageryta

"Skapar rätt förutsättningar för att genomföra vår satsning".

I våras ska möbeljätten Mio ha förvärvat en fastighet med kontors- och lageryta på 41 000 kvadratmeter samt tomtmark på totalt 400 000 kvadratmeter. Investeringen är tajt knuten till den växande e-handeln och nyligen kunde vi även berätta om företagets satsning på en marknadsplats, något som ökar kraven på logistiken.

LÄS ÄVEN: Mio startar en helt ny marketplace för möbler

Annons

Mio är dock inte klara där utan meddelar nu att man fortsätter att köpa ny yta och därmed investera i framtiden.

"Stärker vår tillgänglighet"

I Tibro där kedjan idag har sitt servicekontor och centrallager har man lagt vantarna på ytterligare 38 000 kvadratmeter, i form av en grannfastighet.

- Kombinationen av 73 varuhus, över 30 miljoner besökare på Mio.se, snart 1 miljon vänner i Mio Medlem och nu ytterligare 38 000 kvadratmeter logistikyta stärker vår tillgänglighet. Investeringen skapar också rätt förutsättningar för att genomföra vår satsning på Mio Marketplace, säger Björn Lindblad, vd på Mio.

"Maximera helheten"

Köpeskillingen delges inte men investeringen ska vara helt egenfinansierad. Investeringen sägs vara en viktig del i företagets vision att göra Mio till Sveriges destination för möbler och inredning.

- Nu har vi två fastigheter på totalt 79 000 kvadratmeter och markyta på 450 000 kvadratmeter vilket skapar helt andra förutsättningar. Uppdraget nu är att optimera delarna för att maximera helheten, säger Björn Lindblad.

Annons