Mobil handel och PayPal ett riktigt lyft för eBay

eBay ökar sina intäkter rejält under tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Företaget förklarar lyftet med sina satsningar på m-handeln och PayPals framfart.

Förutom en ansiktsklyftning av hemsidan och en modernare logotyp har eBay den senaste tiden också gjort stora satsningar på m-handeln, något som verkar ge resultat. Igår släppte den amerikanske e-handelsjätten resultatet för det tredje kvartalet 2012.

Rapporten visar att eBay har ökat sina intäkter med 15 procent till 3,4 miljarder dollar jämfört med samma period förra året. PayPal är en anledning men företaget menar också att deras satsningar på mobil handel och mobilbetalningar är en viktig förklaring till lyftet.

Annons

– Vi hade ett bra tredje kvartal, med en accelererande kundtillväxt både på vår marknadsplats och för PayPal, säger John Donahoe, VD och koncernchef för eBay Inc.

100 miljoner nedladdningar

På senare tid har eBay tagit fram ett antal olika appar för att främja handeln via smarta telefoner och surfplattor. Under tredje kvartalet ska cirka 800 000 nya användare ha gjort sitt första köp på eBay via en smartphone.

– Mobil handel fortsätter att vara en viktig inkomstkälla för oss, och vi fortsätter att vara en tydlig ledare inom mobil handel och betalningar. Med vår starka portfölj och global räckvidd visar vi konsekvent vår förmåga att hjälpa konsumenterna att handla när som helst, var som helst.

Enligt New York Times har eBays appar för mobiler laddats ned mer än 100 miljoner gångar världen runt. eBay säger också att säljare på sajten lägger ut omkring två miljoner nya produkter till försäljning i veckan från sina smartphones.

– Vi har en serie innovativa appar som folk använder. Folk älskar att shoppa med sina smartphones och surfplattor, och PayPal är det säkraste sättet att betala via mobiltelefonen, säger John Donahoe.

Källor: New York Times, Tech Crunch

Annons