Mobilanpassa din nätbutik utan att lämna soffan

Kampen för att ”mobilisera” e-handeln går vidare. Nu kommer en ny aktör som vill hjälpa e-handlare ta klivet in i mobilen. CouchCommerce omvandlar traditionella e-handelssajter till appar anpassade för smartphones och surplattor på mindre än 30 minuter.

I förra veckan berättade vi om ShopPad, en insticksmodul för e-handelsplattformarna Shopify och Magento, som optimerar e-handelssajter för surfplattor. Men ShopPad är inte ensamma om att göra detta möjligt.

En annan lösning är tyska CouchCommerce som grundades i februari 2012 av Alexander Ringsdorff. Förutom mer än ett decenniums erfarenhet av e-handel har han även drivit en konsultverksamhet inriktad på plattformen Magento.

Annons

– Det började med att jag insåg hur snabbt andelen trafik från iPad ökade. Men för mig var en av de främsta anledningarna att min mammas första dator var en iPad. Jag insåg att något var på gång men att nätbutiker inte var anpassade för de här enheterna, säger Alexander Ringsdorff.

Stödjer tre olika plattformar

Med tanke på Alexanders erfarenhet från både e-handelsindustrin och utveckling för Magento, var det enligt honom själv ett naturligt steg att ta fram en plattform som kunde omvandla traditionella nätbutiker så att de även blir optimerade för surfplattor och smartphones.

På mindre än 30 minuter ska e-handlare kunna göra sina sajter anpassade för mobila enheter, och trots att tjänsten lanserades först i augusti 2013, har man redan ha lockat över 500 e-handlare.

I dagsläget stödjer man förutom Magento även OXID eSales och PrestaShop. Man är främst inriktade på den europeiska marknaden men man har planer på att expandera till USA under andra kvartalet 2014.

Källa: TechCrunch

Annons
Annons