Mobiloperatören Tre i samarbete med Amazon

Mobiloperatören Tre (3) har ingått ett avtal med e-handelsjätten Amazon. Samarbetet innebär bland annat att Amazons shopping-app kommer förinstalleras på mobiltelefoner som säljs via operatören.

Tidningen Resumé rapporterar att mobiloperatören Tre är först ut i Norden att ingå ett partnerskap med Amazon. Förutom att Amazons shopping-app kommmer förinstalleras på vissa telefoner kommer även Tre:s kunder få ta del av olika erbjudanden ifrån e-handelsgiganten.

– Amazon är ett av Internets största och mest framgångsrika företag och deras framgångar bygger på enkelhet, smidighet och trygghet, värden vi verkligen omfamnar själva, säger Richard Feigin, chef för Internet & Partner-tjänster på 3 Sverige.

Annons

Om detta betyder att Amazon är närmare en svensk eller Nordisk lansering förtäljer inte historien. Vi vet dock att Amazon nyligen varit i kontakt med förlag i Sverige och Danmark om att få sälja böcker i länderna.

Tre-gruppen ska ha drygt 30 miljoner kunder i tio länder. Hur brett samarbetet sträcker sig vet vi inte riktigt. Men mobiloperatören börjar alltså redan nu slänga in Amazons mobilapp i telefoner som de säljer. Först ut är Samsungs Galaxy 4 som redan denna vecka för besök av Amazons marknadsplats.

 

Källa: Resumé

Annons