Mobilt stod för en tredjedel av köpen under juldagen

Vad gör man på juldagen när alla klapparna är öppnade, man e-handlar så klart. Näthandeln i USA ökade med 8,3 procent under juldagen jämfört med förra året. Det stora uppsvinget var dock mobilt och mer än en tredjedel av juldagens köp ska ha skett via mobila enheter.

Tidigare idag berättade Amazon om hur deras julhandel fortlöpt. Bland annat ska 60 procent av e-handelsjättens kunder använt sig av mobila enheter för att köpa sina julklappar. Siffror som visar sig vara gångbara även för andra e-handlare.

Enligt nya mätningar från IBM ska den mobila handeln fått sig ett rejält uppsving i jul. Smartphones och surfplattor ska under juldagen ha stått för 57 procent av all trafik och mer än en tredjedel av alla köp ska ha kommit via mobila enheter i USA.

Annons

Apple skördar frukt

Medan det var fler som använde sin smartphone för att surfa runt, var det mer populärt att använda surfplattan för att faktiskt shoppa. 18,4 procent av försäljningen på nätet skedde med en surfplatta och telefonen stod för 16,3 procent.

Användare av Apples mobila enheter stod för dubbelt så mycket trafik jämfört med sina Android-kollegor. De spenderade också i genomsnitt 30 dollar mer per köp.

Källa: ReCode

Annons