Modehandeln på nätet ökade med 5 procent

Svensk Handel Stil har nu skrapat ihop siffrorna för mars månad och modet gick varmt på nätet. April bjöd inte på en lika stark tillväxt.

Svensk Handel Stil har fått tillräckligt många e-handelssvar i april och kan därmed rapportera ökningen inom modehandeln på nätet. Under mars månad var det för få svarande och man kunde därmed inte med säkerhet ange utvecklingen för e-handeln.

I april verkar insamlandet dock gått bättre och man kan nu retroaktivt rapportera mars månads siffror som visar på en ökning med hela 11 procent för nätmodet.

Annons
Annons

6 procent upp januari-april

April månad ska inte gått lika bra men visade på en ökning med 5 procent för modehandeln på nätet. Hittills i år skall mode på nätet växt med 6 procent.

– Efter en bra marsförsäljning fortsatte e-handeln att öka, och landade på en tillväxt om 5 procent i april. Detta betyder att försäljningen har ökat med knappt 6 procent hittills i år, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Detta kan jämföras med den traditionella modehandeln i butik som ska ha ökat nästan 1 procent för skor och 1,6 procent för kläder, under årets fyra första månader.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!