Modehandeln upp 25 procent – Tradera lanserar ny sajt

Begagnatsajten ska möta den ökande efterfrågan på second hand-kläder med en helt ny nätbutik.

Vi har tidigare sett Blocket lansera en specialsajt för mode, och så sent som tidigare i år öppnade det svenska modemärket House of Dagmar en separat e-handel som skulle sälja vintagekläder.

Mode mest efterfrågat på Tradera

Nu meddelar Blocketkonkurrenten Tredera att efterfrågan på begagnade kläder har vuxit kraftigt och att antalet sålda plagg på begagnatsajten har ökat med 25 procent mellan 2012 och 2016 - vilket innebär att kläder nu utgör Traderas mest efterfrågade kategori.

Annons

Därför följer nu företaget sina konkurrenters exempel och öppnar en ny sajt som endast ska sälja kläder. Den nya sidan har fått namnet Tradera Trend.

- Varje dag säljs drygt 4 300 second hand plagg på Tradera. Plagg som ofta är i superfint skick, men där säljaren har tröttnat eller plagget inte passar. Tusentals klänningar, jackor och tröjor för flera miljoner kronor byter garderob - varje dag, säger Trederas presschef Sofia Hagelin i ett pressmeddelande.

Hett med begagnade brudklänningar

Tradera Trend ska bland annat ge sina besökare en bättre överblick över vad som finns tillgängligt att köpa.

Enligt Traderas egen statistik är det brudklänningar som mottagarna är beredda att betala mest för - i snitt 524 kronor under perioden 30 april 2016 till 30 april 2017. 

Annons