Møllergruppen hjälper kunden fixa leasingbilen på nätet

Den norska bilhandlaren vill sälja färdigspecificerade bilar på nätet och testar nu en ny sajt där kunden kan leasa sin Wolkswagen.

Än så länge är det få biltillverkare som säljer sina bilar på nätet. Tesla är en av få som säljer sina elbilar online men även Volvo har flaggat för att man vill sälja sina nya modeller på nätet, och kanske kan det bli fler inom en snar framtid.

Nu rapporterar Netthandel.no att norska Møllergruppen tagit ett litet kliv mot att sälja bilar via e-handel. Bilhandlaren har nämligen lanserat en ny sajt där kunden kan leasa en Wolkswagen Up och kunden behöver därmed inte besöka bilhandlaren förrän det är dags att hämta upp bilen.

Annons

– Detta är ett test men så småningom kommer vi att inkludera flera märken såsom Skoda, Audi och ytterligare modeller, säger Anita Svanes, informationschef för Volkswagen till Netthandel.no.

Färdiga bilar till fast pris

I den nya e-handeln kan kunderna göra en rad olika val för sin nya leasingbil. Till exempel välja färg, utrustningsnivå, körsträcka samt var bilen ska hämtas upp. Man har även möjlighet att välja finansieringsalternativ och försäkring innan det är dags att genomföra köpet med hjälp av BankID.

– Planen är att ta nästa steg och sälja färdigspecificerade bilar till ett fast pris som kan levereras med en kort tidsfrist, säger Karl Fredrik Sjursen, projektledare på Møllergruppen.

Annons