Molnet uppslukar Amazon som omsatte $23 miljarder

Nätjätten avslöjar nu hur det går för deras molntjänster och det är en riktig kassako de sitter på.

E-handelsjätten Amazon rapporterar nu finanserna för årets första kvartal. Företaget ökar sin försäljning med 15 procent till 22,72 miljarder dollar. Borträknat valutaförändringar skall tillväxten räknats till 22 procent.

Rörelseresultatet ökade med 74 procent och landade på 255 miljoner dollar, jämfört med 146 miljoner i fjol.

Annons

Förlust på 57 miljoner

Amazon gör dock en förlust på 57 miljoner dollar för kvartalet, jämfört med en vinst på 108 miljoner förra året.

Rapporten känns ganska standard för Amazon. De fortsätter leva på marginalen där mycket av pengarna flödar in i nya investeringar. Tillväxten ska ha varit något bättre än förväntat och aktien steg lite grann.

"Molnet" omsätter 5 miljarder

Den stora nyheten var dock att Amazon för första gången berättade om hur det går för deras molntjänster. Deras datacenterverksamhet, Amazon Web Services, som bland annat Netflix drivs på.

- Amazon Web Services är en verksamhet som omsätter 5 miljarder dollar och den växer snabbt - den accelererar faktiskt, meddelar Jeff Bezos, VD på Amazon.

Bara det första kvartalet i år skall deras servertjänster omsatt 1,57 miljarder dollar med en vinst på 265 miljoner dollar.

Världens största i molnet

Företaget är inte bara världens största e-handlare, räknat i egen försäljning, de är enligt många även världens största leverantör av molntjänster. En verksamhet man byggt upp parallellt med sin e-handel.

Amazon var nyligen i Sverige och predikade kring sina AWS-tjänster och man verkar nu satsa ännu mer på detta område. Molnet kan vara Amazons framtid, även om det är en bra bit kvar till att gå om den övriga verksamheten. Molnet ser dock ut att ge Amazon en extra miljard dollar att leka med varje år, i ren vinst.

Annons
Annons