Mondido först i Norden med faktura-lösning för Shopify

Den svenska betalväxeln och e-handelstjänsten gör det möjligt för Shopify-kunder i Sverige, Norge och Finland att sälja med faktura.

Mondido lanserades 2014 och är en betaltjänst som på många sätt påminner om amerikanska Stripe som i ungefär samma veva tog klivet in i Sverige.

I våras kunde vi berätta att Mondido var den första betalväxeln att lansera stöd för Swish, och nu meddelar betalbolaget att man återigen är först. Den här gången med en fakturalösning för plattformen Shopify i ett samarbete med Collector Bank.

Annons

– Efter stor efterfrågan tog vi fram en unik fakturalösning för Shopify som hjälper våra kunder att öka sin konvertering och maximera sin försäljning på befintlig trafik, säger Robert Pohl, VD för Mondido.

"Del av en större satsning"

Lanseringen innebär att Shopify-kunder i Sverige, Norge och Finland kommer att kunna sälja genom faktura utan några start- och månadskostnader. De kan även styra vilka betalsätt som skall finnas tillgängliga för de olika marknaderna.

För konsumenten innebär det att gränssnittet automatiskt översätts och anpassas både visuellt och för olika valutor.

– För e-handlaren innebär det bland annat att man varken blir inlåst i långa avtalstider, eller behöver krångliga installationer. Modulen är en del av en större satsning kring data-analys och betalningsoptimering som vi kommer att rulla ut under hösten, säger Robert Pohl.

Annons