Mystisk svensk smartklocka satsar på nätet först

Malmöbaserade tech-bolaget Animas smarta klockmärke Kronaby lanseras exklusivt online i början på nästa år.

Anima grundades 2015 av de fyra före detta Sony Mobile-anställda Fredrik Rosén, Pål Borge, Sarandis Kalogeropulos och Thomas Sandelius. Bolaget har finansierats av kinesiska Goertek Inc, noterat på Shenzhen Stock Exchange i Kina, och fokus ligger på smarta och uppkopplade bärbara konsumentprodukter.

Nu meddelar företaget lanseringen av klockvarumärket Kronaby. Den första kollektionen av smarta klockor kommer att lanseras den 26 januari 2017 och fyra unisex modeller kommer då att finnas för exklusiv förbeställning via nätbutiken Kronaby.com.

Annons
Annons

– Att få visa upp vad vårt team i Malmö har arbetat med under de senaste månaderna är fantastiskt. Jag är övertygad om att Kronaby kommer att erbjuda en relevant och oöverträffad klockupplevelse, säger Sarandis Kalogeropulos.

Fotoförbud under klockmässa

Efter e-handelslanseringen kommer den första kollektionen sedan att nå handeln under första halvan av 2017 och finnas till försäljning i utvalda butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Spanien och Storbritannien.

Klockan är utvecklad kring begreppet ”Human Technology”. Något som enligt företaget innebär att den är skapad för att passa en modern livsstil genom att kombinera smakfull design med smarta individanpassade funktioner.

– När du tittar på en Kronaby är det en elegant och exklusiv klocka med klassisk urtavla och visare, men inuti är urverket allt annat än klassiskt. Vi har utvecklat vårt egna smarta urverk, som tillsammans med en mobilapp kommer att kunna skräddarsy funktioner för varje enskild bärare, säger Sarandis Kalogeropulos.

Mycket mer än så avslöjar man inte och antalet bilder är väldigt begränsade i dagsläget. Företaget visade upp sin nya skapelse under Precious, en mässa för ur- och smyckebranschen i Stockholm, tidigare i veckan men ska enligt flera besökare ha ålagt åskådarna med fotoförbud.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!