NA-KD har nu öppnat och gör två nya förvärv

Jarno Vanhatapios nya e-handelsbolag NA-KD köper nu upp ytterligare två nätbutiker.

Nelly-grundaren Jarno Vanhatapios nya e-handelsprojekt NA-KD är på förvärvningsturné. Nätbutiken hade innan lanseringen redan köpt upp två andra verksamheter, e-handeln Country-dreams och modeföretaget Rut&Circle.

Den primära nätbutiken NA-KD.com är nu öppen för allmänheten och man gör nu samtidigt sitt tredje och fjärde förvärv. Företaget köper e-handelsbutikerna Inspo.nu och Imso.com.

Annons

Uppköpet av Country-dreams vilket gjordes mycket tidigt i NA-KD:s uppstart ska ha haft en fin utveckling, en utveckling man nu hoppas att Imso ska följa. Inspo ska nämligen slås ihop med Imso. Grundare av Inspo, Linda Käll, hamnar i teamet hos NA-KD som ska utveckla Imso.

- Vi har en infrastruktur för att snabbt driva upp omsättning och minska operativa kostnader för e-handlare inom mode. Genom att tillsätta dedikerad personal och ta tillvara på NA-KD-gruppens operativa synergier har vi skapat en tresiffrig procentuell tillväxttakt på bolaget country-dreams.se som vi förvärvade i maj i år. Vår målsättning är att nya Imso påbörjar en liknande tillväxtresa, säger Jarno Vanhatapio, grundare och VD på NA-KD.

Adderar 10 000 kunder

Genom uppköpen ska NA-KD även få 10 000 aktiva kunder till sin kundbas och 50 000 följare i sociala medier.

NA-KD driver idag ett flertal online-butiker, utöver sin globala e-handelsplatform, som tillsammans efter sju månader ska ha en rullande årsomsättning om 70 miljoner kronor och sysselsätter ett trettiotal anställda.

Produkterna som man får tillgång till via förvärven kommer att säljas både på NA-KD.com och Imso som drivs vidare inom e-handelsgruppen.

- Det ska bli mycket spännande att följa NA-KD och hur de utvecklar Imso vidare. Det känns skönt att Imso hamnat i bra händer. Vi tror verkligen på NA-KD och deras vision! säger Johan Åkerström, en av grundarna och ägarna på Imso.

Läs även: Jarno Vanhatapios hemliga plan för NA-KD avslöjad

Annons
Annons