Jarnos NA-KD.com snart live med stort fokus på video

Innan året är slut är det dags för Jarno Vanhatapio att lansera sin nya e-handelssatsning NA-KD. Med hjälp av bland annat sociala medier och rörlig bild ska man bli en av Sveriges största shoppingsajter för mode.

Tidigare i år avslöjade vi att Nelly-grundaren Jarno Vanhatapio hade ett nytt e-handelsprojekt på gång efter att han lämnat sin operativa roll i djurbutiken ZooZoo. Att det handlade om en återgång till modebranschen kom inte som en chock, och kort efter att NA-KD stängt en emissionsrunda, gjorde bolaget sitt första förvärv i form av butiken Country-dreams.se.

Enligt Jarno har man inte velat lansera projektet innan butiken har ett tillfredställande sortiment, och en bra mix med externa och egna varumärken. Men nu ser det ut att ske inom en snar framtid och tanken är att NA-KD.com ska lanseras under det fjärde kvartalet 2015.

Annons

Video är e-handelns framtid

Målet är nog knappast lägre ställt än att bli en av Sveriges största shoppingsajter för mode. Något som ska ske med hjälp av stora satsningar på mobilt och sociala medier, men även produktvideo. Ett format som kan visa upp kläder och accessoarer på ett levande sätt och som ökar konverteringen avsevärt.

– Framtiden ligger i händerna på generation Z och Y, de är 50 procent av jordens befolkning. Det finns en kort spännvidd då det gäller att fånga deras uppmärksamhet, så att kommunicera med bilder och video är mycket effektivare än att använda ord, säger Jarno Vanhatapio och fortsätter:

– I framtiden, och framtiden är redan här, kommer dessa videolösningar att bli affärskritiska snarare än något som bara är kul att ha för e-handelsindustrin.

Annons