NA-KD tar in 140 miljoner från Northzone och eEquity

Jarno Vanhatapios snabbväxande e-handel får en storinvestering som bland annat ska bidra till fortsatt global expansion.

Strax före julafton kunde uppmärksamma twitterkonsumenter se ett hemlighetsfullt inlägg från NA-KD:s grundare och VD Jarno Vanhatapio om att den största affären i hans liv precis hade gått i lås. Då var e-handelsprofilen dock ovillig att avslöja några detaljer, men nu berättar han vad som låg bakom hans glada Twitterinlägg.

NA-KD.com ska nämligen ta in 140 miljoner kronor i kapital från Northzone och eEquity - pengar som enligt ett pressmeddelande ska användas för “fortsatt global expansion”. Kapitalrundan leds av Northzone som ska ha bidragit med cirka 90 av de 140 miljonerna.

Annons

- Med Northzone och eEquity har vi fått in nya delägare som vi vet rankas högt även på den globala riskkapitalscenen. De kommer förutom kapital stötta ledningen med relevant kunskap om internationalisering genom insikter i deras investeringar i succéer såsom Spotify, Bloglovin’, WhiteAway med flera. Jag är speciellt glad att deras representanter i vår styrelse är personer med egen gedigen entreprenörsbakgrund inom e-handel, säger Jarno Vanhatapio om investeringen.

Öppnar nytt huvudlager i Holland

E-handelsföretaget NA-KD omsätter för närvarande 220 miljoner kronor om året. En stor del av inkomsterna ska komma från försäljning utanför Norden, och företaget har alltså fortsatta ambitioner på att växa utomlands.

- Vi är imponerade av drivet, ambitionen och den långa erfarenhet inom e-handel som Jarno och hela NA-KD teamet har. Vi är väldigt glada över att få vara med på NA-KDs framtida resa och vi tror starkt på vad de kan åstadkomma på den internationella marknaden, säger Jessica Nilsson, Partner på Northzone.

De nytillkomna pengarna ska NA-KD använda till en “förbättring av kundupplevelsen”, breddning av sortimentet och marknadsföring av bolagets produkter. Under första kvartalet 2017 ska NA-KD utöka det befintliga kontoret i Göteborg med ett mindre kontor i Stockholm. Under Q1 ska även ett nytt huvudlager öppna i Holland, som ska ha en kapacitet på 10 000 utgående order om dagen.

Annons