Nätapotek vill underlätta med smarta förpackningar

Att vara sjuk är jobbigt nog, men tar man en massa olika mediciner måste man även hålla reda på vad och när de ska stoppas i munnen. PillPack är en prenumerationstjänst som vill göra det lite lättare genom att skicka ut medicinerna förpackade i ”dagspåsar” märkta med datum och tid när medicinen ska intas.

Miljontals amerikaner behöver dagligen ta en rad olika typer av medicin. En hel del av dem glömmer dock bort att göra det. Men det vill nätapotekaren PillPack hjälpa till att råda bot på.

Företaget med bas i Massachusetts finns för tillfället i 31 stater, och efter att man nyligen fick in 4 miljoner dollar i riskkapital, ska man nu utöka tjänsten som varannan vecka skickar hem läkemedel till patienter i smarta dagsförpackningar.

Annons

Slipper organisera själv

Tanken är att göra det så enkelt som möjligt att veta vilka mediciner som ska tas, och när. PillPack samordnar helt enkelt patienternas recept och ser sen till att leveranserna kommer fram i god tid.

I varje låda finns sedan alla de piller som patienter behöver ta under de kommande 14 dagarna, prydligt förpackade och organiserade i ”dagspåsar” märkta med datum och tid som medicinen ska intas.

Ett medlemskap på PillPack kostar 20 dollar per månad, utöver det som medicinerna kostar. Men det gör också att prenumeranten inte själv behöver sortera sina mediciner och hålla koll på när de ska intas.

Källor: The Verge, Springwise

Annons
Annons