Naken Donald Trump ratades av Ebay men säljs nu i London

Ilma Gores nakenporträtt av Donald Trump plockades bort från Ebay men är nu till salu för 12 miljoner kronor. Konstnären hotas nu med stämning om hon säljer målningen.

I början av mars listade konstnären Ilma Gore ett nakenporträtt föreställande fastighetsmiljardären och presidentkandidaten Donald Trump på Ebay. Konstverket, som fått namnet "Make America Great again", plockades dock snabbt bort från auktionssajten.

Konstnären har till råga på det fått utså en hel del smädelser från Trumps sympatisörer. Bland annat anmäldes bilden på Facebook och hennes konton på sociala medier stängdes tillfälligt ned, hon har även mottagit dödshot, skriver The Guardian.

Annons
Annons

Hotas av stämning vid försäljning

Samtidigt har amerikanska gallerier vägrat att ställa ut konstverket men i Europa har tongången varit en annan. Maddoz Gallery i London var också snabba på bollen och erbjöd sig att hänga upp porträttet i en bred guldram.

Sedan konstverket hängdes upp i förra veckan har besökarna strömmat till och budgivningen är nu i full gång. Hittills har Maddox Gallery fått bud på drygt 1,2 miljoner kronor. Om det kommer att godtas eller inte är osäkert då Ilma Gores har begärt cirka 12 miljoner kronor för målningen.

Men det är nog inte bara priset som är avgörande för konstnären. Anonyma källor hotar nu på nytt med att stämma henne om hon väljer att sälja målningen. Skulle konstverket gå under klubban skulle pengarna däremot komma till nytta då Ilma Gore säger att pengarna ska skänkas till en organisation som hjälper hemlösa.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!