Nästa påhittade e-handelsdag är Belgian Friday

Trenden är tydlig.

Nyligen kunde vi berätta om hur flera av Frankrikes ledande e-handlare gått ihop och skapat shoppingdagen French Days. En dag som sammanföll med CDON:s påhitt Green Friday, den 27 april, och tanken verkar i båda fallen vara att generera lite mer försäljning innan sommaren slagit in. Vilket inte verkar ha varit en så dum ide med tanke på att sommarvärmen just nu strypt svensk e-handel.

LÄS ÄVEN: Landets e-handlare går ihop - utmanar Black Friday

Annons

Att hitta på nationella e-handelsdagar verkar nu vara en trend då Tamebay rapporterar om att belgiska e-handlare gått ihop för att starta Belgian Friday. En shoppingdag som ska inledas nu på fredag och fortsätta över helgen, på samma sätt som Black Friday, French Days och Green Friday, fast på andra datum. Receptet är alltså det samma och de fem e-handlarna som än så länge ställt sig bakom dagen, och kommer att kampanja, ser det som ett lokalt alternativ till Black Friday.

Helgdag med i mixen

Den enda skillnaden kring Belgian Friday verkar vara ett ökat fokus på att locka ut folk på nätet och därmed snärja personer som vanligtvis inte e-handlar.

- På det här sättet kan de som inte är vana att handla online få ta del av rejäla rabatter på just nu heta produkter, men samtidigt bekanta sig med e-handel, säger initiativtagarna.

Belgian Friday pågår som sagt till måndagen, vilket ska vara en helgdag i flera länder i Europa.

LÄS ÄVEN: Lönen inne på kontot - då slår CDON till med Green Friday

Annons