Nätbutiken som säljer mode med hjälp av vädret

Den radikala e-handeln Everlane har ett smart trick för att vinna kunderna i mobilen.

Nätbutiken Everlanes ledord är radikal transparens. Modehandeln visar exakt var produkterna kommer ifrån och besöker fabrikerna för att se till att allt går rätt till. De visar även kostnadsstrukturen för produkterna och kunden vet alltså exakt vad det kostar att tillverka varan och vilken marginal som läggs på.

Everlane är därmed en intressant e-handel på många vis och nyligen lanserade företaget en mobil app, något som efterfrågats av kunderna. Även i deras app finns det en intressant twist som dock inte har något med transparens mot kunderna att göra.

Annons

Väderprognos med köptips

Den mobila applikationen som släpptes får några dagar sedan, för Apples enheter, fungerar nämligen även som väderapp.

Väderappar är mycket populära och Everlane hoppas förstås att kunderna därigenom ska öppna deras app oftare. Tillsammans med en 5-dagars väderleksrapport får man även förslag på plagg att ta på sig för dagen. Klädesplagg du förstås också kan köpa.


Klicka för större bild

Företaget säger även att alla exklusiva produktsläpp endast kommer att ske i appen framöver. Everlane som alltså inte ens haft en mobilapp innan försöker nu verkligen få kunderna att titta in i butiken via mobilen.

Med tanke på den mobila handelns enorma tillväxt är det förmodligen ingen dum idé. Att utnyttja folks besatthet med vädret är förstås även det ett potentiellt genidrag.

Annons