Annons

NattButik rullar vidare med nya erfarenheter i bagaget

NattButik rullar vidare med nya erfarenheter i bagaget

2012-04-05 14:50

Det var strax över ett år sedan vi intervjuade mannen bakom NattButik.se. En rullande e-handel som levererar förnödenheter till Stockholmare på natten. Det är nu dags att ta reda på vad som hänt på ett år.

Daniel Parsan är mannen bakom denna rullande nätbutik och vi fann konceptet intressant redan första gången vi hörde om det. Sedan ville vi givetvis få honom att expandera NattButik till resten av Sverige och då speciellt Helsingborg, där vi skriver ifrån.

Vi tänkte i alla fall återknyta med Daniel nu ett år senare och höra hur det har gått med e-handeln. Det har även viskats om att han skaffat sig ett affärssystem, vilket måste tyda på ökade affärer.


Hej Daniel, hur har det gått för NattButik sedan vi intervjuade dig i februari förra året?

Hej Ehandel.se o C:o

Vi har utvecklats enormt sedan förra året. Vi har bl.a. fått ny design på sidan, ny logga, dagbutik, fler produkter och förändrat produktutbud med mera. Personligen har jag fått en resa i moderna ehandel-livets hårda skola men ack vad kul det har varit med nya människor och kontakter.


Daniel Parsan

Du har profilerats i en hel del tidningar under detta år, bland annat Dagens Industri, vad har detta gett dig och din butik?

Det har skrivits en del om min affärsidé men än så länge har ingen skrivit om dess fulla potential. Det är lite synd men förståeligt när jag själv inte ens har greppat storheten i denna idé. Det har varit en utmaning att sätta trenden för natthandel och vi har kommit en bit på vägen när exempelvis Di och DN skriver om oss. Det är en bekräftelse på att en del av affärsidén fungerar bra. Men jag är inte klar än. Jag har mer att ge.

Nyligen skaffade du ett affärssystem som du kopplat på din e-handelsplattform. Skulle du vilja berätta lite kort om varför och vad det ger din rullande e-handel?

Eftersom vi har en rullande lastbil med varorna i bilen har vi valt att investera i system som kan anslutas från vilken dator som helst, vart som helst. Vi behöver ett affärssystem för att öka omsättningen men också för att sänka kostnaderna för bokföringen. Det är möjligt med e-butik och Specters affärssystem.

NattButiken fick för inte så länge sedan en Dagbutik. Denna inhuserar andra e-handlares produkter. Hur kom du fram till denna idé och hur har gensvaret varit ifrån kunderna?

Jag såg att liknande idéer i resten av världen fungerade mer eller mindre som en 7-eleven butik eller en restaurang. För att överleva i Sverige med våra skatter och regler är jag tvungen att vara produktiv större delen av dygnet för att få ihop det. Det finns inte många människor vakna på nätterna och vi behöver även inkomst från dagen.

Dagbutik ska då vara den marknadsplats där kunden beställer varan på dagen för leverans redan samma kväll. Detta är då ett experiment för att erbjuda just detta. Med andra ehandlare och deras unika produkter kanske vi får kunden att betala lite mer men istället få tillbaka en tjänst värt att betala lite mer för. Vi får helt enkelt se hur kunden avgör att handla sina varor.

När får vi se NattButik i resten av Sverige och har några riskkapitalister knackat på din dörr för att göra detta möjligt?

Jag arbetar hårt för att med hjälp av Nattbutik erbjuda en trygghet till hela Sverige. Med min affärsidé har investerare mycket att riskera om de misslyckas. Ingen har gjort något liknande i Sverige förut och självklart är det förståeligt om investerare kräver att vi bevisar oss mer innan någon större investering sker. Så jag och Nattbutik får kämpa på tills någon därute inser värdet och potentialen i denna idé.

Vad är nästa steg för NattButik långsiktigt och kortsiktigt?

Vi kommer snart expandera i Stockholm. Vilka områden det blir får vi hålla för oss själva än så länge. Långsiktigt arbetar vi med att utveckla en form av franchise så vi når fler sköna människor!


Ett stor tack till Daniel Parsan för att han ville dela med sig av sina erfarenheter. Ni som har turen att bo i Stockholm kan ta er till NattButik.se i fall att hungern sätter in under småtimmarna.

I framtiden hoppas vi att Daniel kommer att kunna leverera en påse Habanero-chips, mitt i natten, även till oss här i söder.

 

Relaterade nyheter:
En intervju med mannen bakom NattButik.se

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Elina
2012-04-05 15:57

Grattis Daniel. Kul att det gått så bra och ja, jag har ju sett dig åka runt med din bil i Stockholm! ;)
Lycka till!

Per Nilsson
2012-04-05 16:37

Jag gillar din idé och tror på den benhårt.

Hur vanligt är det i andra länder med liknande koncept?

NO LINGO
2012-04-05 18:50

Bra jobbat bruuschan! Vi hejar på dig!

Annons
Tappade sin CFO till Lyko - nu gör Nelly ny topprekrytering

Tappade sin CFO till Lyko - nu gör Nelly ny topprekrytering

Ersättaren hittad.

Annons
Annons

Valutakrisen: "Nettoeffekten för handeln är tyvärr dålig"

Svensk Handels chefsekonom varnar för följderna av den svaga valutan.

E-handlarnas miljötänk påverkar försäljningen online

E-handlarnas miljötänk påverkar försäljningen online

Ny nordisk e-handelsrapport.

Han lämnar Nelly -  tar över ansvaret för Lykos ekonomi

Han lämnar Nelly - tar över ansvaret för Lykos ekonomi

Tar plats i koncernledningen.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Amazon-konkurrenten sålde för 124 miljarder dollar i Q1

Amazon-konkurrenten sålde för 124 miljarder dollar i Q1

E-handelsökade med 37 procent.

19-årigt modevarumärke försatt i konkurs

19-årigt modevarumärke försatt i konkurs

Kunde inte framgångsrikt avsluta rekonstruktionen.

Vad gör kunderna när matbutikerna tar ställning?

Helgspecial: Vad gör kunderna när matbutikerna tar ställning?

Bra eller dåligt att sluta med flyg och kött?

Annons
Annons
Wish-cheferna om planen för att få tillbaka de svenska kunderna

Wish-cheferna om planen för att få tillbaka de svenska kunderna

"Fortfarande inte tillbaka där vi var".

Annons
Jobb på Ehandel.se

Glitter International söker:

E-Commerce Coordinator

XXL Sport och Vildmark söker:

E-commerce Manager

Boozt Fashion söker:

Google Analytics Specialist

Ehandelse AB söker:

Erfaren nyhetsreporter med starkt e-handelsintresse


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta