Nätvinhandlaren nådde 100 miljoner: ”Räknar med att öka”

"Det har hittills gått relativt långsamt på grund av alkoholmonopolet".

Under året som gick hann e-handlaren Winefinder bland annat med att rekrytera en ny stjärnsommelier och att inleda ett uppmärksammat samarbete med onlineaktören Mathem. 

LÄS ÄVEN: Mathem säljer vin i samarbete med Winefinder 

Annons

Nu visar det sig att det var satsningar som av allt att döma tog företaget i en positiv riktning. I en TT-artikel berättar nämligen företagets vd Alex Tengvall att Winefinders omsättning nådde 100 miljoner förra året, vilket var en ökning med 25 procent.

- I år räknar vi med att öka ytterligare, säger han till TT.

Oro för lagstiftning saktar ner

Alex Tengvall tror dock att utvecklingen mot mer försäljning på nätet hade kunnat gå ännu snabbare om det inte var för att Systembolaget har monopol i Sverige.

- Det har hittills gått relativt långsamt på grund av alkoholmonopolet och en oro för hur framtida lagstiftning kommer se ut, säger han.

2016 kom ett lagförslag som skulle göra det omöjligt att sälja alkoholdrycker via e-handel till svenska konsumenter. Förslaget sågades genast av bland andra Folkhälsomyndigheten, och kallades för “en dödsstöt” av Nätvinhandlarnas Branschorganisation.

"Ser annorlunda ut om 5-10 år"

Det är i dagsläget oklart vad som händer med det svenska lagförslaget, men det är långt ifrån nedlagt - vilket vi kunde berätta om i förra veckan.

LÄS ÄVEN: Ville förbjuda e-handel med alkohol - förslaget går vidare

Men Alex Tengvall på Winefinder är övertygad om att alkoholförsäljningen i Sverige förr eller senare kommer att vända till e-handelns fördel.

Annons

- Jag är övertygad om att vår bransch kommer se helt annorlunda ut på 5–10 års sikt, avslutar han.

Annons