Nedlagda Lantbutiken.se har öppnat igen

"Tillbaka i ny kostym".

Sist vi skrev om Lantbutiken kunde vi berätta att företaget hade tagit beslut om att stänga ner sin sajt, med meddelandet att de “snart skulle vara tillbaka igen i ny kostym”. Enligt Lantbutikens senaste bokslut så avvecklades företaget i slutet av 2018. Nu är sajten alltså tillbaka igen, men drivs i regi av bolaget Kellfri AB.

LÄS ÄVEN: Framgångsrika Lantbutiken stängd - backade 4 miljoner

Annons

- Under 2019 fick Lantbutiken ett ansiktslyft och vi har strukturerat upp bland våra produkter och gett butiken ett nyanserat innehåll med huvudfokus på dina djur, skriver företaget på sin sajt.

Enligt den sista årsredovisningen, som omfattar helåret 2018, omsatte Lantbutiken 11,9 miljoner kronor, jämfört med 44 miljoner kronor år 2017. Deras resultat uppgick till minus 3,8 miljoner för år 2018. Detta jämfört med minus 4,3 miljoner för år 2017.

Sålde sin e-handel för 10 miljoner

Lantbutiken startades 2009 av Anders Bengtsson och hans far Erland Bengtsson, som till en början sålde sin egen uppfinning stängselöppnaren. E-handeln utvecklades sen till en nätbutik för olika lantbruksprodukter. 2016 sålde Anders Bengtsson sin e-handel till investeraren Volati AB för 10 miljoner kronor, men satt kvar som vd. Lantbutiken ägs av Volatis systerverksamhet Kellfri AB, och drivs i dag av Kellfris vd Carl-Axel Svensson.

LÄS ÄVEN: Miljardbolag lägger vantarna på snabbväxande Lantbutiken

Annons