Annons

Nelly satsar på snabba leveranser hem till dörren

Nelly satsar på snabba leveranser hem till dörren

2013-11-21 13:37

Nelly.com utökar leveransalternativen lagom till julhandeln. Förutom standardleveransen, som nu blir gratis, inför Nelly även två nya expressvarianter för att ge kunderna en ökad flexibilitet och valfrihet.

Snabba leveranser har blivit allt vanliga och i USA jobbar en uppsjö av aktörer med att se till att paketet dyker upp redan samma dag som kunden beställer något på nätet. I Sverige lanserade Bubbleroom något liknande med konceptet Dress-express, och blev därmed en av de första aktörerna i Europa som erbjuder sina kunder leverans inom två timmar.

Zoovillage är en annan e-handlare som i våras hakade på trenden och för 95 kronor kan kunden få sin beställning levererad samma dag. Båda dessa fraktalternativen gäller dock bara boende i Stockholmsområdet.

Nu utökar även Nelly.com flexibiliteten och valfriheten för sina kunder i Sverige, Norge och Danmark. Utöver standardleveransen, som nu blir kostnadsfri på dessa marknader, inför Nelly.com två helt nya leveransalternativ i Sverige, Expressleverans och Express Hemleverans. Express Hemleverans kommer även att erbjudas i Danmark och Norge.

Leveransen ska passa kunden

Expressleveransen innebär att kunden mot en avgift på 59 kronor kan hämta sitt paket hos ett postombud inom 1-3 arbetsdagar. Med Express Hemleverans kan kunden däremot få sitt paketet levererat med bud direkt hem till dörren dagen efter, förutsatt att ordern läggs före lunch dagen innan.

Express Hemleverans kommer till en början att erbjudas i ett tiotal nordiska storstäder och inkluderar i Sverige och Norge även lördagar. Express Hemleverans erbjuds mot en avgift på 99 kronor i Sverige. Standardleveransen som nu alltså blir gratis kommer att få en leveranstid på upp till 6 dagar.
– Vi vill erbjuda leveranser på det sätt som passar våra kunder bäst. Kunden ska ha möjlighet att anpassa leveransen efter sina önskemål och behov, och därmed också kunna välja att, mot en kostnad, snabbt få sitt paket skickat eller hemlevererat direkt till dörren, säger Magnus Månsson, VD för Nelly.com.

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Joel
2013-11-21 14:15

Jag är kluven i det här… vi har också funderat på att erbjuda "gratisleverans" med dispatch inom 3 dagar, eller "expressleverans" mot betalning och leverans från lagret samma dag. Men vill man verkligen ge kunden fler alternativ? Är det inte enklare att ha en enhetsfrakt med samma villkor för alla.

Parvelito
2013-11-21 14:53

När jag ser sådant där är alltid min tanke "bondfångeri". Att betala för att en beställning inte skall expedieras förrän efter sex dagar gör jag bara inte. Då kan jag handla någon annanstans.

Joel
2013-11-21 16:02

Jag tror många tänker som dig Bernt och detta är nog bara ett sätt för de med fri frakt att få intäkter som täcker de som inte vill betala för frakten..

Croona
2013-11-21 17:02

Expressleverans inom 1-3 dagar? Gör man en beställning på Nelly har man nästan alltid varorna senast 2 dagar efter i vilket fall. Men om man betalar 59 kr kommer man väl förmodligen högst upp i priolistan.

Kodmyran
2013-11-21 18:01

vi har val hemleverans i kassan, det känns enklare att motivera än expressleverans. Vi har en hel del som väljer hemleverans

Annons
Så gick det under

Facit: Så gick det under "årets sämsta vecka"

Lägre temperaturer kan ha boostat e-handeln.

Annons
Annons
Kung Carl XVI Gustaf - svenskarnas drömmigaste bud

Kung Carl XVI Gustaf - svenskarnas drömmigaste bud

Många krav på listan.

Klarna får miljardkund i USA och Storbritannien

Klarna får miljardkund i USA och Storbritannien

"Ett superbrand".

Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

"Synd att butikerna hamnar i kläm".

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Allt fortsätter som förr, men vd:n får gå.

Sellpy omsatte över 100 miljoner -

Sellpy omsatte över 100 miljoner - "Jobbar på alla fronter"

Rött resultat - "Satsar hellre på tillväxt".

Sålde piratkopior - på kosttillskott

Sålde piratkopior - på kosttillskott

Amazon drabbade av piratföretag.

Annons
Annons
E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

"Det har varit ett tufft år".

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta