NetOnNet nu större än Siba sett till omsättning

NetOnNet fortsätter att gå bra och visar i sitt senaste bokslut upp en ökad tillväxt. Företaget har även tagit ytterligare marknadsandelar och nu är man Sveriges tredje största hemelektronikaktör sett till omsättningen.

Att NetOnNet gått emot strömmen på en vikande marknad har vi berättat om tidigare. Mellan åren 2010 och 2011 vände företaget förlust till vinst och ökade resultatet efter skatt med 138 miljoner kronor.

Nu kommer nya siffror som visar att företaget fortsätter att ta marknadsandelar. I det nya bokslutet, som omfattar perioden maj till december, redovisar NetOnNet ett rörelseresultat på drygt 28 miljoner kronor i bokslutet efter en nettoomsättning på 2,3 miljarder kronor.

Annons
Annons

Siffrorna för 2012 är dock inte helt jämförbara med föregående period. Det eftersom de enbart omfattar åtta månader efter en anpassning till ägarbolaget Waldir, som även äger Siba.

– Omsättningen ökar mer än under föregående, jämförbara period samtidigt som vi stärker balansräkningen, säger företagets vd, Harald Ennen.

Tredje största hemelektronikaktören

Bakom det starka resultatet ligger enligt Harald Ennen låga kostnader, ständigt arbete med sortimentet och hög omsättningshastighet, samt minskad lagerhållning.

– En övergripande förklaring till utvecklingen är att vi erbjuder våra kunder ett attraktivt sortiment till ett konkurrenskraftigt pris direkt från lagerhyllan. Vi har satsat på ytterligare kompetens och öppnat två nya lagershoppar, vilket belastat resultatet. För 2013 har vi budgeterat ett positivt bidrag från båda lagershopparna.

Sett till omsättning innebär de nya siffrorna att Netonnet nu är tredje största hemelektronikaktören efter Elgiganten och Media Markt, men före Siba.

– De gjorda investeringarna kommer att befästa och stärka vår position på marknaden. Vi håller samtidigt en låg kostnadsmassa, där vi eftersträvar en flexibilitet relaterad till försäljningen för att minimera riskerna, vilket är ännu viktigare i en konkurrensutsatt bransch, säger Harald Ennen.

Källor: Market, ElektronikBranschen

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!