NetOnNet visar vinst trots stora investeringar

Moderbolaget för hemelektronikkedjorna NetOnNet och Siba kan rapportera en försäljning på 6,4 miljarder kronor under förra året.

Tidigare idag meddelade NetOnNet Group att man slår samman NetOnNet och SIBA under ett varumärke. Något som innebär att SIBA på sikt kommer att läggas ned och i slutet av 2017 väntas alla SIBA-butiker ha omvandlats till NetOnNet-lagershopar.

Koncernen har även passat på att släppa lite siffror för hur det gått under det senaste året och kan under 2015 visa upp en omsättning på 6,37 miljarder. En tillväxt på 2 procent jämfört med föregående år. Samtidigt uppgick resultatet (EBIT) till 68,2 miljoner kronor.

Annons
Annons

– Vi levererar ett positivt resultat trots den starka dollarn och den svaga norska kronan. Under året har vi också påbörjat ett omfattande utvecklings- och effektiviseringsarbete i koncernen. Det har inneburit vissa inkörningseffekter under året och en något förhöjd investeringsnivå, säger Susanne Ehnbåge, VD Netonnet Group.

Investeringar med fokus på tillväxt

Investeringarna handlar bland annat om ett nytt centrallager, nytt kontor, IT-investeringar samt en ny e-handelsplattform för NetOnNet.

– Dessa investeringar lägger grunden för ännu större fokus på kundnöjdhet och tillväxt, men skapar också möjligheter för synergier och effektiviserad kostnadsmassa, säger Susanne Ehnbåge.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!