Netflix får konkurrens – Amazon Prime Video nu i Sverige

Amazons streamingtjänst i massiv expansion - Sverige är ett av de nya länderna.

Inom svensk e-handel pratas det ofta om ifall Amazon är på väg till Sverige, och i så fall när det kan tänkas ske. Nyligen kunde vi berätta att Amazon i Tyskland redan skickar varor till Sverige med fri frakt så länge beställningen överstiger 35 euro.

Nu tar e-handelsgiganten ett nytt steg in på den svenska marknaden. Företagets streamingtjänst Amazon Prime Video har nämligen blivit tillgänglig för svenska kunder för 2,99 euro i månaden, ett pris som efter ett halvår höjs till 5,99 euro i månaden.

Annons
Annons

"Är bara början"

Sverigelanseringen är en del av en större expansion och sammanlagt har nu fler än 200 länder tillgång till Amazons Netflix-konkurrent.

- Vi är glada över att kunna meddela att fans runt om i världen har tillgång till Prime Video från och med idag. Och vad som är riktigt spännande är att detta bara är början, säger Tim Leslie, internationell vice president för Prime Video på Amazon, i ett pressmeddelande.

I Belgien, Kanada, Italien, Indien och Spanien får de som är medlemmar i Amazon Prime automatiskt utan extra kostnad tillgång till företagets streamingtjänst. Den möjligheten finns dock inte i Sverige ännu.

Amazon Prime Video lovar tittarna “populära Hollywoodfilmer och TV-program”, men också egenproducerade serier som The Grand Tour med Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!