Nets köper e-handelskonkurrent för över 700 miljoner

Expanderar inom EU.

Betaljätten Nets, som bland annat äger DIBS, lägger nu vantarna på det polska företaget Dotpay. Förvärvet ligger på 73 miljoner euro, eller runt 750 miljoner kronor, och ska bland annat ge Nets en ny marknad.

- Med förvärvet ökar Nets den geografiska närvaron i Europa, särskilt inom tjänster för handlare som växer starkt och som vi får bättre tillgång till i Polen. Dotpay/eCard har utvecklats mycket starkt de senaste åren med solid volym och omsättningstillväxt. Vi strävar efter att stärka denna utveckling genom både investeringar i organisk tillväxt och eventuellt även genom ytterligare konsolidering, säger Bo Nilsson, vd för Nets, i ett pressmeddelande.

Annons

Fokuserar på e-handel

Det polska företaget beskriver sig själv som "den mest omfattande lösningen för onlinebetalningarna inom polsk e-handel". I och med uppköpet så ska Nets få tillgång till det sjätte största landet i EU, där båda ekonomin och e-handeln sägs växa starkt.

- Med vårt erbjudande för e-handelsområdet vill vi ytterligare stärka den totala portföljen inom tjänster för handlare, och som en del av Netskoncernen kommer vi att kunna påskynda innovationen och gemensamma möjligheter till fördel för handlare och konsumenter, säger Andrzej Budzik, vd för Dotpay/eCard.

Det polska företaget ska ha runt 100 anställda och beräknas omsätta cirka 19 miljoner euro i år. Förvärvet inväntar godkännande av konkurrensmyndigheter.

Annons