Newegg satsar på leverans samma dag i Los Angeles

Newegg, dator- och elektronikhandlaren på nätet, följer i Amazons hjulspår och satsar på en egen frakttjänst. I veckan släppte man loss en egen flotta av leveransfordon i Los Angeles som ser till att kunder kan få sina inköp så snart som samma dag.

E-handlaren Newegg grundades 2001 och säljer främst datorer och elektronik. Företaget är baserat i City of Industry, en förort till Los Angeles, och sedan starten har man växt till en av landets största näthandlare. Och då verkar det poppis att ta leveranserna i sina egna händer, eller ska vi säga hjul.

Med start i veckan rullade Newegg ut en egen flotta av leveransfordon som ska se till att kunder i Los Angeles får hem sina grejer. Beställer de innan klocka 10:00, får de till och med dem samma dag.

Annons

– Att testa leverans samma dag för våra LA-baserade kunder är något vi har tittat närmare på i flera månader. Om allt går som planerat kommer vi att expandera till nya leveransområden, säger Sören Mills, marknadschef på Newegg Nordamerika.

Populär väg att gå

Till en början rör det sig om fem leveransfordon av märket Ford Transit, men planerna är alltså att expandera. Något som innebär att man går i bland annat Amazons och Googles hjulspår. Amazon är den e-handlare som kommit längst i sina planer med egna leveranser.

Amazons lokala leveranstjänst, same-day delivery program, erbjuder leverans samma dag i 12 storstadsområden i USA. Tillsammans ska de områdena täcka omkring 17-21 procent av landets befolkning som därmed kan välja att få hem sina köp från Amazon samma dag.

Amazon ryktas också jobba på att bygga upp ett eget distributionsnätverk I USA. Något som på längre sikt betyder att e-handelsjätten kan göra sig av med mellanhänder som FedEx och UPS.

Källa: Press, Internet Retailer

Annons