Niklas Jarl byter bransch – här är hans nya jobb

"En spännande produkt i en bransch med stor utvecklingspotential".

Efter två år hos e-handelsföretaget Bemz valde Niklas Jarl nyligen att lämna rollen som vd för företaget. Redan då stod det klart att han skulle gå vidare till en ny vd-roll, men för vilket företag har inte avslöjats.

LÄS ÄVEN: Hon tar över efter Jarl: "Grunden har lagts för tillväxt"

Annons

Nu kan dock vi på Ehandel.se berätta att Niklas Jarl blir vd för nätbutiken Vinoteket, som han också går in i som ny delägare.

- Det är en spännande produkt i en bransch med stor utvecklingspotential, säger han om sitt nya uppdrag.

"Alla som jobbar med alkohol har ett ansvar"

Niklas Jarl var tidigare vd för Lekmer, och efter en tid i leksaksbranschen tog han med Bemz klivet in i möbelbranschen. Nu blir det alltså ännu en ny bransch för e-handelsprofilen Jarl.

Din nya bransch skiljer sig lite från andra på så sätt att den har varit ganska omdebatterad. Hur ser du på det?

- Det är en bransch där lagar och regler skiljer sig åt i olika länder, i en värld som blir allt mer globaliserad via distanshandel. Det utgör naturligtvis en viss komplexitet, säger Niklas Jarl, och fortsätter:

- Alla som jobbar med alkohol har ett ansvar. Därför erbjuder vi endast kvalitetsviner med trygga hemleveranser utan kvantitetskrav. Vi utvärderar även ett alkoholfritt sortiment som komplement.

"Tror på att dricka bättre - inte mer"

Niklas Jarl har redan påbörjat sitt nya uppdrag, och ser nu fram emot att lära känna verksamheten på riktigt.

Vad vill du åstadkomma på Vinoteket?

Annons

- Jag hoppas att fler ska upptäcka ett brett utbud av kvalitetsviner och färdigpaketerade vinlådor från mindre vingårdar med snabba och trygga hemleveranser. Jag tror på att dricka bättre vin, inte mer.

Annons