Nordic eCommerce Summit blir två konferenser 2014

En av Sveriges populäraste e-handelskonferenser, Nordic eCommerce Summit, expanderar. Nästa år utökar man med ytterligare en konferens i Malmö. Här kommer fokus att ligga på internationellt, ny teknik och lanseringar.

2014 etablerar Nordic eCommerce Knowledge, ytterligare en e-handelskonferens. Utöver den som anordnas 20-21 maj i Stockholm på Waterfront Congress Centre, kommer man även att bege sig till Malmö 5-6 november.

I Stockholm kommer man att satsa på samma koncept som tidigare men i Malmö kommer det att bli annorlunda. Där kommer det att bli mer av en mässliknande konferens där partners kan bygga mer spektakulära montrar för att demonstrera vad de gör.

Annons

Något som kommer att göra det möjligt för besökare att klämma och känna på tekniken. Dessutom kommer det att anordnas mer nischade dagar både före och efter konferensen i Malmö.

– Vi är fullkomligt överförtjusta i att få detta på plats. Vi ser verkligen fram emot att bygga två konferenser som fyller olika syften och som ger olika upplevelser, men som kompletterar varandra. Arbetet med att hitta rätt personer har pågått i över ett år. Kontakter med utländska större leverantörer har försiggått under flera månader och responsen har varit över förväntan. Vi kommer under hösten att presentera flera av leverantörerna, säger Sarah Wittbom vd på Nordic eCommerce Knowledge.

Ökat internationellt intresse

Mässan och konferensen i Malmö kommer att vara större än den i Stockholm och att det blev just Malmö som får stå som värd föll ganska naturligt. Förutom lokaler som passar för ändamålet ligger staden geografiskt rätt för utländska besökare med tanke på närheten till Europa och Kastrup.

Sarah Wittbom  säger också att staden sett potentialen och har ett intresse av att bygga detta tillsammans.

– Vi har sett en ökning i förfrågningar från utländska och svenska företag som vill visa sin teknik och vad som är möjligt i framtiden. Flera företag är europeiska teknikjättar som tycker att den skandinaviska marknaden, med så hög internetpenetration, är intressant. Vi har länge velat bygga något som visar tekniska funktioner för både e-handel och fysiska butiker. Med en ny mässliknande konferens och med de olika lokalerna vi tittat på så finns det fantastiska möjligheter att bygga en mässa som är mer spektakulär. Vi är fantastiskt glada att detta äntligen blir av och att vi får bygga en e-handelsbro ut i Europa, säger Sarah Wittbom.

Källa: Press

Annons