Nordicfeel visar fina siffror igen – nu tillsätts ny VD

Han tar över efter Henrik Löfberg som går vidare till en ny bransch.

Sedan Henrik Löfberg tog över rollen som VD för Nordic E-Commerce Group har e-handelskoncernen sett en stark utveckling. Koncernen har gått från att omsätta 160 miljoner 2013 till cirka 340 miljoner 2016. Utvecklingen under förra året var dock svagare än tidigare år, vilket bland annat förklaras med avyttringar:

- Vi sålde i slutet av 2015 av verksamheten i PetsOnline vilket påverkar koncernens totala omsättning. Även en svag inledning för NordicFeel 2016 bidrog till förra årets utveckling. Sedan jag tillträdde som VD i maj har vi vänt siffrorna och ser nu återigen fina siffror för NordicFeel, säger Henrik Löfberg.

Annons

Den starka tillväxten sägs alltså vara tillbaka för Nordicfeel som numera är koncernens fokusområde. Nu ska företaget ta tillfället i akt att satsa på fortsatt expansion och har för det arbetet valt att tillsätta en ny VD.

Valet föll på Tobias Mattsson som nu tar över VD-posten på både skönhetsbutiken Nordicfeel och för koncernen som helhet. han har det senaste året varit kommersiell chef för Nordicfeel och uppges i ett pressmeddelande ha “gedigen erfarenhet inom e-handel, marknadsföring och organisationsutveckling på den internationella arenan”.

Tobias Mattsson ska nu fokusera på att utveckla Nordicfeels affär och i samband med det “förädla skönhetsmarknaden online”.

-När jag rekryterades till NordicFeel för snart ett år sedan insåg jag snabbt vilken potential och möjlighet det fanns i detta företag och bransch och har sedan dess varit fullt sysselsatt med att utveckla processer och strukturer som nu visar resultat och bådar gott inför framtiden. Utmaningen är antagen och tillsammans med övriga medarbetare kommer vi ta detta till nya höjder, säger han i ett pressmeddelande.

"Jag lämnar på topp"

I samma veva meddelar den nuvarande VD:n Henrik Löfberg att han lämnar Nordic E-commerce Group för nya uppdrag på annat håll.

- Verksamheten har aldrig varit stabilare och bättre rustad än nu för att ta sig an framtiden och därmed känner jag att jag lämnar på topp. Inom kort tillträder jag ett nytt VD-uppdrag i en ny bransch och kan blicka tillbaka på en spännande och lärorik period och önskar alla medarbetare och kollegor stort tack och lycka till på den fortsatta resan.

Tobias Mattsson får sällskap i ledningen av Lars-Olof Arvidsson som samtidigt får jobbet som företagets vice VD. Han har tidigare haft rollen som CFO.

- Vi önskar Henrik all lycka till med sina nya utmaningar och tackar för hans värdefulla bidrag under tiden hos oss samtidigt som vi välkomnar och ser fram emot Tobias och Lars-Olofs bidrag i de nya rollerna, avslutar Daniel Nilsson, styrelseordförande i Nordic E-Commerce Group AB.

Annons

Koncernens nya organisation ska formellt sett ta plats i maj, men Henrik Löfberg kommer att vara kvar i bolaget under en övergångsperiod för att hans efterträdare ska få en så bra överlämning som möjligt.

Annons