Nordicink lägger vantarna på ytterligare en konkurrent

Efter elva år väljer ägarna till Handyink att lämna över stafettpinnen till branschkollegan.

Det råder rena rama vilda västern i världen av patroner. I förra veckan stod det klart att ICA Gruppen säljer tillbaka InkClub till bolagets grundare och nu meddelar Nordicink, och dess moderbolag Nordic Ecommerce Group, att man köper upp branschkollegan Handyink.

Övertagandet sker genom förvärv av verksamheten inklusive domäner samt övertagande av kundregister. Till skillnad från uppköpet av Patroner.se förra året kommer Handyink att drivas vidare under varumärket Nordicink.

Annons

– Det känns fantastiskt bra att vi fått denna möjligheten att ta hand om Handyinks kunder framåt och samtidigt bygga ett ännu starkare varumärke i Nordicink, säger Calle Johansson, VD på Nordicink.

Stundande pensionsplaner

Nordicink är inne i en stark tillväxtperiod och lanserade nyligen sin norska sida och finns sedan tidigare även i Finland. Nordicink har även förvärvat flera mindre aktörer inom bläck och toners de senaste åren.

Det senaste nyförvärvet trillade dock på sätt och vis ner i knät på e-handlaren. Handyinks ägare kontaktade nämligen Nordicink tidigare i år och meddelade att man ville sälja verksamheten eftersom man planerade att gå i pension.

– Vi startade Handyink för elva år sedan, och har byggt upp verksamheten till vad den är idag. Det har varit en fantastiskt spännande tid med mängder av möten med trevliga kunder. Det är nu dags för oss att säga tack för den tid som varit då vi nu med ålderns rätt går i pension, säger Bernt på Handyink

Annons