Nordstrom skjuter upp bygget av ny distributionscentral

Det amerikanska modevaruhuset lägger det planerade e-handelsbygget i Kalifornien på is, åtminstone fram till år 2020.

Som Ehandel.se nyligen kunde rapportera har Nordstrom tillväxt på nätet i stort sett stannat av. Under årets första kvartal sålde det amerikanska modevaruhuset för 661 miljoner dollar på nätet, en ökning med 10,7 procent, men om man bara räknar in återförsäljarens fullprissortiment stannade tillväxten på måttliga 3,1 procent.

Samtidigt är Nordstroms nätsatsning inte vidare lönsam och företaget har bland annat plockat bort mindre lönsamma varor från sitt onlinesortiment. Modehandlaren har även börjat skära ner på lagerhantering och fraktkostnader. Nu väljer Nordstrom även att skjuta upp bygget av företagets fjärde distributionscentral, rapporterar Internet Retailer.

Annons

Nya behov ändrade planerna

Nordstrom har sedan en tid haft planer på att bygga en andra distributionscentral i Kalifornien, antingen i Fresno eller i Visalia, men nu har man valt att skjuta på projektet. Åtminstone fram till år 2020.

Nordstrom har fört samtal med de båda städerna under mer än ett års tid och båda har gått med på att erbjuda skattelättnader i ett försök att locka företaget. Det eftersom den planerade distributionscentralen på cirka 93 000 kvadratmeter skulle innebära drygt 1 000 nya arbetstillfällen.

– Vi är övertygade om att en lagercentral på västkusten kommer att fortsätta vara en del av vår långsiktiga plan, men efter hand som vi sett över våra verksamhetsbehov, har vi omvärderat tidpunkten för projektet, säger Erik Nordstrom, styrelseordförande i Nordstrom.

Annons