Norsk barnbutik satsar globalt med ny E-handel

Norska Stokke, som säljer barnmöbler och en rad andra baby- och barnrelaterade produkter, expanderar med hjälp av e-handeln till USA, Kanada och i Europa. Produkter som tidigare sålts via återförsäljare kommer nu även att säljas via egen nätbutik.

Det norska familjeföretaget Stokke grundades 1932 och sedan 2006 har man främst fokuserat på tillverkning och försäljning av barnmöbler, barnstolar, bärselar, barnvagnar och andra baby- och barnrelaterade produkter.

Sedan tidigare säljer man sina produkter i ett femtiotal länder via utvalda återförsäljare men nu gör man en satsning på nätet. Något som innebär att kunder i USA, Kanada och flera europeiska länder nu kan köpa deras produkter direkt från företaget, och inte längre behöver vända sig till en av deras återförsäljare.

Annons
Annons

Tror på bra konvertering

Med sin nya e-handel får Stokke snabbt tillgång till flera nya marknader och för att underlätta satsningen har företaget valt en e-handelsplattform från Demandware Commerce, samt en betallösning från Computop som gör det möjligt att ta betalt i flera kanaler.

– Styrkan i Computops partnerskap med Demandware var lockande för oss när vi valde betalningslösning för vår nya e-handelsplattform. Vår satsning är global så en smidig och säker integration var nyckeln när vi gjorde vårt val. Vi är också övertygade om att denna lösningen kommer att ge oss en bra konvertering, säger Christian Øvregaard, global e-handelschef för Stokke.Källor: Press, Internet Retailing

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!