Norska nätbutiker satte nytt omsättningsrekord

Det rapporterar betalleverantören DIBS idag.

Betalbolaget DIBS med tusentals e-handlare som kunder i hela Norden rapporterar idag hur det har gått för våra e-handelskollegor i Norge. I förra veckan fick vi veta hur danska e-handlare hade klarat sig första halvåret och det blev rekordtillväxt med en ökning på 13 procent, enligt DIBS mätningar.

Norsk e-handel kunde inte riktigt visa upp lika starka siffror men det ska ändå vara tal om omsättningsrekord. Totalt ökade e-handeln i Norge med 9,6 procent, jämfört med samma period i fjol. Den växande e-handelsmarknaden fortsätter i full fart framåt, konstaterar DIBS.

Annons

- De norska nätbutikerna omsätter mer och mer och det understryker att e-handeln är och förblir en skarp konkurrent till den fysiska detaljhandeln, kommenterar Henrik Sandberg, affärsutvecklingschef på DIBS.

"Förväntade att tillväxten skulle stanna av"

Bakom tillväxtsiffran på 9,6 procent hittar vi 1 800 norska nätbutiker som varit kunder hos DIBS både 2016 och 2017. En av dessa är Hi-Fi Klubben som DIBS pekar ut som en av de som rider på e-handelns tillväxt. Hi-Fi Klubben såg en starkare e-handelstillväxt än branschsnittet.

- Vi har upplevt en enorm tillväxt på nätet i flera år nu, och hade egentligen förväntat oss att den starka tillväxten snart skulle stagnera, men vi upplever det motsatta. Vi hade en tvåsiffrig tillväxt under första halvan av 2017, och tillväxten i onlineförsäljningen överträffade därmed tillväxten i de fysiska butikerna, kommenterar Christoffer Arensbach, VD för Hi-Fi Klubben, utvecklingen i Norge.

Annons