Nu kan PayPals E-handlare ta betalt i Bitcoin

Sajter som använder sig av PayPal kan från och med i dag acceptera den digitala valutan Bitcoin som betalningsmetod. Det framgår av dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen, SEC.

PayPal, som i slutet av året ska ska knoppas av från Ebay, avslöjade redan i september förra året att man planerade att acceptera Bitcoin som betalmetod med stöd av sin betaltjänst Braintree.

Bolaget har sedan tidigare även tecknat samarbetsavtal med växlingstjänsterna Coinbase, BitPay samt GoCoin, och nu ska det vara fritt fram för handlare som använder sig av PayPal att ta betalt i Bitcoins.

Annons

Integration med Braintree

Det hela avslöjas av inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC. Där skriver PayPal bland annat att man erbjuder en rad olika mervärdestjänster som utformats för att hjälpa företag av alla storlekar hantera sitt kassaflöde, och minska behovet att ta emot och lagra känslig kundinformation. I texten kan man även läsa följande:

"En återförsäljare kan även integrera med Braintree för att börja acceptera betalningar med kredit- eller betalkort, PayPal, Venmo, digitala valutor såsom Bitcoin eller andra betalningslösningar med en enda integration."

 

Källor: IBTimesCryptoCoinsNews

Annons