Nu kan australiensare skicka sig själv med Posten

Australian Post vill göra den nya teknologin användbar för sina kunder. Med nya videofrimärken kan avsändaren spela in ett personligt meddelande som mottagaren sen kan spela upp med sin smartphone.

Australian Post vill göra sina brev och paketleveranser lite mer digitala och personliga. Därför har man tagit fram ett frimärke med en QR-kod som avsändaren kan sätta på paketet. QR-koden skannas med en smartphone, och avsändaren kan då spela in ett 15 sekunder långt meddelande.

När paketet väl kommer fram skannar mottagaren i sin tur QR-koden och kan då se den personliga videohälsningen.

Annons

– Det här är vår mest hektiska tid på året och att kunna ge människor ett unikt sätt att leverera sina julhälsningar personligen är väldigt spännande för oss. I år kan Australia Post bokstavligen skicka dig till dina nära och kära, säger Greg Sutherland, marknadschef för Australian Post.

Kan kolla på datorn

Hittills har man tagit fram drygt tre miljoner av dessa frimärken och de kommer nu att marknadsföras i kampanjer på TV, på nätet och i print, samt i den riktiga världen.

För att kunna skapa och ta emot en videohälsning krävs en app som är gratis att ladda ner. Har man ingen smartphone går det att kolla på meddelandet på en dator.

– Med tanke på den ökande konkurrensen på paketleveranser, fick vi i uppdrag att se till Australia Post förblir den distributör man vänder sig till i jul. Vi är väldigt glada över att erbjuda en innovativ och digital lösning på ett problem i den riktiga världen, säger Ant Keogh, VD för Clemenger BBDO Melbourne som ligger bakom tjänsten.

Källa: B&T

Annons
Annons