Nu kan du e-handla ditt eget zoo – djur ingår

Djurpark i Florida till salu på nätet.

Har du ett starkt intresse för djur och natur samt några miljoner över? I så fall har vi goda nyheter. Nu kan du nämligen köpa ett alldeles eget zoo i USA. Mer specifikt handlar det om The Emerald Coast Wildlife Refuge Zoological Park i Florida. Och råkar du inte ha vägarna förbi parken så är det inget problem - djurparken är nämligen till salu på e-handelssajten Craigslist.

Priset på 350 000 dollar kan tyckas vara ganska saftigt, men då har vi ännu inte räknat upp vad som ingår. Förutom själva området på tio så kallade acres ingår en presentbutik, ett antal byggnader med kylskåp, samt - bäst av allt - ett antal djur. The Verge, som var först med att rapportera om försäljningen, räknar bland annat upp lejon, tigrar, apor och björnar.

Annons

Personal ingår i köpet

Den som inte är helt säker på hur man bäst tar hand om ett lejon behöver inte oroa sig, eftersom parken dessutom kommer med personal.

Men det finns ett problem. Parkens nuvarande ägare tänker nämligen inte sälja till vem som helst. De senaste åren har parken fokuserat mycket på att ta hand om utsatta djur, och ägaren förväntar sig att parkens nya ägare när samma intresse för våra fyrfota vänner.

- Vi vill hitta någon som delar vår passion för djurens välbefinnande i parken. Vi vill ha någon med ekonomiska möjligheter att bygga vidare på djurparkens utveckling. Inte bara i form av omhändertagande av djuren och veterinärkostnader, utan vi vill att det också ska vara någon som kan fortsätta att uppgradera parkens miljö, säger parkens styrelseordförande Bill Andersen till The Verge.

Den aktuella annonsen kom upp på Craigslist för fyra dagar sedan. 

Annons