Nu kan du näthandla på Weekday alla dagar i veckan

Tio år efter att Weekday slog upp portarna till sin första butik på Olofsgatan i Stockholm gör man debut på nätet med en egen e-handel. Det mesta av klädkedjans sortiment som finns till försäljning i de fysiska butikerna, kommer att finnas tillgängligt även på nätet.

Förutom Weekdays egna kollektioner kommer även externa märken som Cheap Monday, Back, Rodebjer, Örjan Andersson, Cedric Jacquemyn and Christophe Lemaire vara tillgängligt för konsumenter i 18 länder i Europa. I Norden öppnar butiken i Danmark och Finland men inte i Norge.

Butiken lanserades den 30 januari och det verkar vara en form av smygöppning. Första gången man besöker sidan möts man av en klocka som tickar ner, och i vid tiden då detta publiceras ska butiken inte öppna upp förrän om ytterligare fyra dagar.

Annons

Men besökaren behöver inte vänta så länge, utan kan själv räkna ner klockverket så att butiken öppnar när det passar bäst.

Ägs av Hennes & Mauritz

Weekdays ägs sedan 2010 av H&M efter att man köpt upp de resterande aktierna i moderbolaget Fabric Scandinavien, ett uppköp som inleddes under 2008.

De fyra grundarna Lars Karlsson, Örjan Andersson, Adam Friberg och Linda Friberg startade resan med jeansmärket Cheap Monday. Företaget växte sedan med butikskedjorna Weekday och Monki.

I dag finns Weekday på 21 olika ställen i större europeiska städer och för bara drygt en vecka sedan beslutade man även att ta steget in i Asien. Till våren öppnar kedjan upp sin första butik i Osaka, Japan.

 

Källa: Press

Annons
Annons