Nu kan du skicka paket utan att ha koll på adressen

Med leveranstjänsten Shyp kan användare skicka paket utan att veta adressen till mottagaren, paketet kommer fram ändå.

Shyp lanserades 2013 som en renodlad tjänst för privatpersoner som vill skicka paket till varandra, fast utan att slippa allt det där krångliga som det faktiskt innebär att skicka ett paket.

Med hjälp av Shyps app knäpper man helt enkelt en bild på det som ska skickas och sen dyker det upp en kurir som sköter resten. Som att packa objektet och ta det till närmaste distributör. Något som många användare även tyckte kunde appliceras på e-handelsreturer.

Annons

Det fick Shyp att utveckla tjänsten och sedan i våras kan användare enkelt skicka paket till såväl privatpersoner som e-handlare. Man har även bakat in en ny funktion som gör det möjligt för den som skickar och tar emot ett paket att följa det på vägen.

– På Shyp söker vi ständigt nya sätt att förbättra upplevelsen och erbjuda våra kunder vad de vill ha. Våra kunder ville ha ett enklare sätt att skicka tillbaka sina nätköp, så vi fixade det. Våra kunder ville ha ett enklare sätt att spåra sina paket, så vi fixade det, skriver Shyp i ett blogginlägg.

Räcker med ett användarnamn

Med packandet av paketet och traskandet till postkontoret ur vägen har Shyp fortsatt att klura på nya sätt att göra det ännu enklare att skicka paket. Något man nu tror sig ha gjort med ytterligare en ny funktion som gör att användarna slipper skriva adressen till mottagaren.

Nu är det inte en avancerad gissningslek det hela handlar om, utan för att paketet ska hamna på rätt ställe krävs det att mottagaren har ett användarkonto och användarnamn hos Shyp. Om så är fallet räcker det med att avsändaren knappar in användarnamnet i appen.

Har man riktig tur slipper man till och med skriva in användarnamnet då appen synkar med telefonens adressbok, och om den man skickar till finns där i och har ett konto hos Shyp, fylls allt i automatiskt.

För mottagaren innebär det samtidigt att de kan vara helt anonyma då det är möjligt att dölja all information som är förknippade med användarnamnet.

Annons