Nu kan du skräddarsy din skjorta med 3D-teknik

Möjligheten att skräddarsy skjortor, balklänningar och andra plagg på nätet blir allt vanligare. Mycket tack vare att tekniken hela tiden utvecklas. Tailorcut lanserade nyligen en 3D-sajt där besökaren kan designa sin egen skjorta och se den ur alla möjliga vinklar tack vare en roterande 3D mannekäng.

Tailorcut, eller skjortmakarna som de hette tidigare startade sin verksamhet 2003 och inriktar sig inte helt oväntat på skräddarsydda skjortor. Nyligen lanserade man en helt ny webbshop och då passade man även på att byta namn.

Tillsammans med Goo Technologies har Tailorcut skapat en 3D-sajt som låter kunden skapa sin egen version av den perfekta skjortan utifrån en roterande 3D mannekäng. Det betyder att besökaren kan designa sin personliga skjorta och sen snurra och zooma för att se dockan ur alla tänkbara vinklar.

Annons
Annons

– Tailorcuts mål är att tillhandahålla den bästa skjortupplevelen, från köp till användande. Lanseringen av nya tailorcut.com är en viktig del i detta. Sajten bidrar till en snabb och enkel köpprocess som gör det roligare, mer kreativt och mer socialt att handla skjortor, skriver man i ett pressmeddelande.

Vad vi har förstått så är Tailorcut.com Sveriges första webbshop baserad på den nya WebGL-tekniken, något som möjliggör 3D grafik direkt i webbläsaren. Detta kanske beror på att tekniken inte stöds i Internet Explorer. I världens mest populära webbläsare, Chrome, fungerar det dock utmärkt att snurra på skjortorna, likaså i Firefox.

– Möjligheten att kunna föreställa sig och se skjortan i en färdig modell innan den når skrädderiet ökar det personliga värdet och stärker köpupplevelsen.

Förutom skräddarsydda skjortor kan man även köpa konfektionsskjortor, accessoarer som manschettknappar, slipsar och näsdukar på Tailorcut.com.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!