Nu kan du ta betalt med Klarna på Tradera

Tradera och Klarna har tagit fram en ny funktion som gör det möjligt att ta betalt med faktura på Tradera. Den nya integrationen gör att en order från Tradera kommer in precis som en vanlig order, på butikernas egna Klarnaavtal.

Tradera är för många en plats där man säljer begagnade barnkläder på auktion. Men allt fler e-handlare har börjat komplettera sin e-handel, och Tradera har även blivit en säljkanal för butiker att sälja hela, eller delar av sitt sortiment.

Det ska dock ha varit omständligt för en butik att administrera order från Tradera. Bland annat ska det ha varit svårt att integrera orderflödet från Tradera med den vanliga butiken. Dessutom har betalsätten varit begränsade till PayPal, och Visa/Mastercard via PayPal.

Annons

Ginza.se har sedan en tid tillbaka lagt upp delar av sitt sortiment av film, spel och musik på Tradera. Resultatet ska ha varit över förväntan, men en stor andel av köpen har avbrutits när det varit dags för kunden att betala. Detta skall bero på olika anledningar.

En av dem verkar vara på grund av betalningsalternativen då Ginza fått många samtal från kunder som vill betala med faktura, eftersom det är det vanliga sättet de betalar på. Man har löst det genom att kundtjänsten lagt manuella orders. Något som inneburit extra arbete och även förlorad tid för konsumenten.

Inga manuella åtgärder

Men nu har Ginza integrerat Klarna som betalsätt på Tradera. Det betyder att alla köp som görs på Tradera och som betalas med faktura görs med Ginzas Klarnaavtal, och med Ginzas butiks-id.

Därmed blir det inte någon skillnad på köpen från Tradera eller Ginza i Klarnas system. När Ginza skickar ordern från Tradera, så aktiveras Klarnareservationen precis som vanligt, och ordern kommer in till Ginzas affärssystem via en särskild orderimport.

På det sättet blir hela integrationen med Tradera helt automatisk för Ginza och inga manuella åtgärder behövs. För konsumenten blir det ett enklare flöde då hela transaktionen sker på Tradera.

– Försäljningen på Tradera har överträffat våra förväntningar. Framförallt är vi glada över att vi når nya kunder som inte handlat på Ginza tidigare. Med Klarnaintegrationen faller ytterligare en pusselbit på plats och vi behöver inte längre förklara för kunderna hur de ska betala, säger Johan Sävenstrand som är webbansvarig på Ginza.

Annons

 

Källa: Klarna

Uppdaterad 2013-02-19:
Nyheten är uppdaterad där avhoppsfrekvensen är borttagen, en siffra som enligt Ginza inte var officiell.

Annons