Nu kan e-handlare sälja sina demoexemplar på Fyndiq

Med Fyndiq Refurb ska det bli enklare att bli av med demoexemplar, returnerade produkter, eller produkter som saknar originalförpackning.

Det har varit ett händelserikt första halvår för Fyndiq. I april meddelade merförsäljningskanalen att man lämnar Tyskland samt sparkar mer än var fjärde anställd, och nyligen stod det klart att Fyndiq höjer priserna för säljare på marknadsplatsen.

Något företaget tror kommer att öka handlarnas försäljning, även om inte alla e-handlare är inne på samma spår, och nu lanserar Fyndiq en ny försäljningsmöjlighet, Fyndiq Refurb. Något som ska göra det möjligt att på marknadsplatsen sälja produkter som av olika anledningar inte kan säljas till fullpris.

Annons
Annons

– Med Fyndiq Refurb stärker vi vår position som marknadsplats för fyndprodukter. Jag tror möjligheten att klicka hem produkter som är så gott som nya till ett mycket rabatterat pris kommer höja pulsen på många fyndjägare, säger Fredrik Norberg, marknadschef och medgrundare.

En kanal för hemelektronik

Konceptet, som generellt kallas för Refurbished, används redan idag av flera företag och det kan handla om demoexemplar, returnerade produkter, produkter med mindre ytliga skador eller som saknar originalförpackning.

Alla produkter som säljs under Fyndiq Refurb kommer att vara noggrant testade och kvalitén ska vara lika hög som en ny produkt av samma modell. Handlare måste även godkännas av Fyndiq och ingå ett separat avtal som försäkrar att man uppfyller samtliga regler gällande produktansvar, säkerhet och garantier.

Först ut att testa konceptet är Zound Industries med högtalare från deras populära Marshall-sortiment.

– Vi har framförallt sett ett stort intresse från hemelektronikbranschen som idag har svårt att bli av med denna typ av produkter på ett effektivt sätt, säger Tariq Qandil, chief supply officer på Fyndiq.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!