Nu kan man köpa saker direkt i Twitter-flödet

Det var bara en tidsfråga innan Twitter skulle lansera någon form av e-handelsfunktion i det sociala nätverket. I flera månader har det ryktats och läckts funktioner för e-handel hos Twitter. Nu meddelar man i en bloggpost att en köpknapp introducerats.

Twitter meddelar idag att vissa användare kan köpa produkter direkt i sitt Twitter-flöde. En köpknapp har nämligen introducerats i det sociala nätverket. Först ut att få stöd för köpknappen är USA och ett utval av Twitter-användarna i landet.

Precis som det ryktades om häromveckan kommer betalfunktionen ifrån företaget Stripe som nyligen gick in i Sverige. Twitter samarbetar även med e-handelsföretagen Fancy, Gumroad och Musictoday.

Annons
Annons

Tidigt läckta bilder på köpknappar inuti Twitter har kommit ifrån just Fancy så det är inte oväntat att de är en av de första partner-företagen.


Välgörenhetsföretaget (RED) är en av de första att använda köpknappen

Den nya funktionen fungerar helt enkelt som så att du ser en produkt i ditt Twitter-flöde och trycker du på den så kan du köpa den direkt. Twitter lovar att det bara ska krävas några få klick för att genomföra ett köp. Efter att man tryckt på den nya köpknappen så får man fylla i adress och betalinformation. Informationen skickas sedan till företaget som får expediera ordern.

Eftersom Twitter använder Stripe gissar vi att antal klick minskas om du redan har ett konto hos Stripe.

Vill man köpa något via Twitter uppmanas man följa till exempel Burberry, Pharrell, Wiz Khalifa, (RED) med flera. Dessa kommer gissningsvis börja skicka ut Tweets med produkter som man kan köpa. En genomgång av den nya funktionen får ni i nedanstående presentationsvideo.

Källa: Twitter

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!