Nu kan man spela om riktiga pengar på Facebook

Nu låter Facebook sina användare spela om riktiga pengar. Åtminstone om de befinner sig på rätt ställe i världen. Spelappen Bingo Friendzy tillåter spel med riktiga pengar om användaren är över 18 år och boende i Storbritannien. Kanske är detta även ett sätt för Facebook att börja tjäna riktiga pengar.

Den nya spelappen Bingo Friendzy är utvecklad av det brittiska företaget Gamesys som är en av Storbritanniens största spelbolag på nätet. Företaget ligger bland annat även bakom bingospelet Jackpotjoy som tydligen ska vara föregångaren till Bingo Friendzy.

Facebook säger att endast brittiska medlemmar ska kunna använda den nya spelappen på grund av att landets regler lämpar sig väl för spel med pengar. I USA ska det finnas lagstiftning som gör det praktiskt taget omöjligt att släppa den.

Annons

– Spel om pengar är populärt och välreglerat i Storbritannien. Vi tillåter en partner att erbjuda sina spel till Facebook-användare på ett säkert och kontrollerat sätt, säger Facebooks talesperson till BBC.

Söker nya vägar för intäkter

Facebook har under senare tid försökt utforska nya vägar och generera intäkter från annat än bara annonsering och rört sig mot områden som betalningar kring spel och andra tjänster. Spel som Bingo Friendzy kan vara ett nytt steg i den riktningen.

Normalt tar Facebook 30 procent av transaktionerna som sker via det sociala nätverket, men man vill inte bekräfta om så är fallet med det nya spelet och säger att det är ”kommersiellt känslig information”.

Zynga, som är den största spelleverantören på Facebook, har tidigare sagt att även de planerar att släppa versioner av sina spel där det går att spela om pengar under 2013.

Källor: BBC, TechCrunch

Annons