Nu kan privatpersoner snart låna 350 000 av Qliro

Digital ansökningsprocess och inga uppläggningsavgifter utlovas.

I våras kunde vi berätta om hur Qliro flyttade fram positionerna - både genom att de lanserat en egen app och att de fått tillstånd att verka som kreditmarknadsbolag.

“Privatlån blir ett komplement”

Nu tar koncernen ytterligare ett steg i att bredda erbjudandet av finansiella tjänster till konsumenter. Denna gång är det dotterbolaget Qliro AB som lanserar möjligheten för privatpersoner att låna pengar av företaget.

Annons

- Qliro fortsätter att bredda sitt erbjudande av finansiella tjänster till konsumenter. Privatlån blir ett komplement till Qliros huvudsakliga tjänster som betalningar, faktura och delbetalning. Vi har byggt en digital tjänst med låga administrativa kostnader för att kunna erbjuda lån till attraktiva villkor , säger Qliro Groups VD och koncernchef, Marcus Lindqvist, i ett pressmeddelande.

Ansökningsprocessen blir helt digital

Ansökningsprocessen uppges bli helt digital och den som vill ansöka om ett lån gör det via Qliros hemsida genom att identifiera sig med BankID.

Tjänsten ska introduceras stegvis i Sverige under hösten och Qliro kommer inte att ta betalt för månadsavier eller för uppläggning och hantering av lån, enligt pressmedelandet.

Initialt ska privatpersoner kunna låna mellan 20 och 350 000 kronor utan säkerhet och med en återbetalningstid på 2 till 15 år. Den effektiva räntan kommer då variera mellan 4,02 procent till 14,88 procent per år.

Annons