Nu kommer fler paketskåp till Lykos butiker

Vill sudda ut gränsen mellan det digitala köpet och fysisk butik.

I december installerade Lyko särskilt utformade paketskåp från Instabox i tre av sina butiker i Erikslund, Västerås och i Täby Centrum utanför Stockholm. Samarbetet mellan Lyko Group och frakttjänstföretaget Instabox innebär att Lykos produkter nu kan skickas till hämtskåpen i butikerna men att Lykos butiker även ska fungera som utlämningsställen för andra e-handelsaktörer.

Tanken med samarbetet var bland annat att man ville sudda ut gränserna mellan näthandel och fysisk handel, samt mellan Lyko och andra företag. När kunden e-handlar och sedan väljer att hämta ut sitt paket i en av Lykos butiker kan kunden till exempel få hjälp och råd på plats av personalen gällande produkter man köpt från Lyko.

Annons

- Vi tänker att den utökade servicen suddar ut gränsen mellan det digitala köpet och fysisk butik. Kunden kan till exempel börja med sitt köp digitalt, hos oss eller annan e-handelsbutik, och avsluta det i en av våra fysiska butiker när de kommer för att hämta upp sitt paket. Paketboxarna tillför därför även ett flöde av nya kunder, säger Rickard Lyko, VD på Lyko, till Ehandel.se.

Ska ej ta tid från butikspersonalen

Lyko meddelar att det har gått väldigt bra, många väljer att använda sig av paketboxarna i Lykos butiker. Den senaste Instaboxen flyttade in i Lyko-butiken i Täby Centrum den 18 december och nästa paketskåp ska vara på plats på måndag den 7 januari på Triangeln i Malmö. Sedan planerar Lyko att sätta ut 2-3 paket boxar till i januari i bland annat Eskilstuna.

- Nu tar vi collect-in-store till nästa nivå. Leverans kommer ske dagen efter beställning i hela landet. Eftersom att skåpen har samma teknik som våra övriga 200 skåp och eftersom vi också levererar paketen själva, kan vi säkerställa att kundupplevelsen håller en absolut högsta-nivå. Har användarna frågor om sin leverans svarar Instabox kundtjänst, utan att ta tid från butikspersonalen, och användaren kan hämta ut paketet utan att stå i kö, säger Johan Lundin, medgrundare och Head of Sales på Instabox, i ett pressmeddelande. 

Annons