Nu lanseras MobilePay för danska E-handlare

Snart kan danskarna shoppa på nätet och betala med den mobila betalningslösningen MobilePay. Ett hundratal nätbutiker har redan anslutit sig till den Swish-liknande tjänsten, men innan året är slut räknar man med att minst en fjärdedel av landets cirka 15 000 nätbutiker erbjuder betaltjänsten.

I somras meddelade Danske Bank och DIBS att man utvidgade samarbetet kring den mobila betalningslösningen MobilePay. Något som innebar att man planerade att öppna upp tjänsten, som gör det möjligt för privatpersoner att överföra pengar mellan varandra och göra köp i fysiska butiker med sin mobiltelefon, för betalningar på nätet.

Lösningen testades först hos ett antal utvalda nätbutiker i Danmark och nu är det snart dags att rulla ut den i stor skala. Danska Bank har slutit avtal med flera av de stora betalleverantörerna i landet och innan året är slut tror man att minst en fjärdedel av landets cirka 15 000 nätbutiker anslutit sig till tjänsten.

Annons

– Vi och våra partners tror att MobilePay kan ge dansk e-handel en rejäl skjuts och bidra till att lyfta den nuvarande omsättning på cirka 80 miljarder danska kronor, säger Mark Wraa-Hansen, Chef för MobilePay-divisionen på Danske Bank.

Efterlängtad lösning

MobilePay påminner i stort om den svenska varianten Swish, men medan man inte hittat en smidig e-handelslösning här hemma, har man alltså kommit längre i Danmark. Och en av de stora fördelarna med tjänsten är att det går snabbt och enkelt att betala då inga kortuppgifter krävs och mobilen allt som oftast finns till hands.

– E-handel från mobila plattformar växer starkt och med en enkel och igenkännbar lösning kan danskarna nu handla enklare, säkrare och mer diskret via datorn, telefonen eller surfplattan. Oavsett om de sitter på tåget, flygplatsen eller hemma i soffan, säger Mark Wraa-Hansen.

Bland de betalleverantörer som anslutit sig till MobilePay finns bland annat DIBS, ePay, QuickPay, Wannafind.

– Vi ser en stark efterfrågan av smidiga mobila betalningslösningar och vi är mycket stolta och glada över att fortsätta driva den mobila utvecklingen framåt genom att, tillsammans med Danske Bank erbjuda alla webbutiker som har försäljning i Danmark, tillgång till denna efterlängtade lösning, säger Eric Wallin, VD på DIBS.

Källa: Press

Annons