Nu ska det bli lättare att Skicka Enkelt inom EU

Sedan DB Schenker lanserade sin tjänst Skicka enkelt har deras kunder efterfrågat möjligheten att även kunna skicka utomlands. Något Schenker lyssnat på och nu kan företag och privatpersoner snabbt och enkelt skicka paket, upp till 30 kg, inom EU genom några klick på datorn.

I slutet av förra året lanserade Schenker sin pakettjänst Skicka Enkelt som gör att privatpersoner, organisationer och företag snabbt och enkelt kan skicka paket och gods, upp till 999 kg inom Sverige.

Nu ska det även bli enklare att skicka paket till EU-länder med Schenker. Att skicka inom EU ska fungera på samma sätt som när man skickar inom Sverige, med den skillnaden att viktgränsen är satt till 30 kg.

Annons
Annons

– Sedan vi lanserade tjänsten Skicka enkelt inom Sverige har en av de vanligaste frågorna från våra kunder varit om man kan skicka utrikes också. Nu kan man det. E-handelskunderna kräver möjlighet att göra beställningar tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det traditionella sättet att boka en beställning via telefon är ju låst till kontorstid och att teckna avtal hos oss tar vanligtvis ett dygn innan beställningen kan genomföras. Med Skicka enkelt är dessa hinder borta, säger Niklas Ward, projektledare för Skicka enkelt.

Krävs inga avtal

Den som vill skicka något går in på DB Schenkers webbsida, klickar på Skicka enkelt, skriver i mått och vikt och destination för sitt paket eller gods och får då direkt uppgifter om vad transporten kommer att kosta.

När det är gjort betalar kunden med kort eller via internetbank. Paketet kan sedan lämnas in på närmaste terminal eller ombud för DB Schenker Privpak. Företagare kan även få det upphämtat på sin arbetsplats.

– Det är en stor förbättring för alla personer och företag som inte skickar paket så ofta. De kan nu skicka direkt utan att först teckna avtal, säger Niklas Ward.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!