Ny App säljer dina prylar på Amazon och eBay

Nu ska det bli enklare att sälja det man inte längre behöver på sajter som eBay och Amazon. Appen Sold kan nämligen ta hand om hela processen. Allt man behöver göra är att svara på ett par frågor och knäppa några bilder, sen sköter Sold resten.

Tillhör du dem som tycker det är jobbigt att kränga dina prylar på Blocket och Tradera, ja då får du tyvärr tycka att det är jobbigt ett tag till. Däremot så har de som säljer sina begagnade saker på sajter som eBay, Amazon och Craigslist fått ett hjälpmedel som ska göra det hela lite enklare.

En ny startup vid namn Sold, har nämligen byggt en iPhone-applikation som förenklar processen. Allt man ska behöva göra är att svara på några frågor om produkten man vill sälja och sen knäppa ett gäng bilder. Appen ger till och med tips på vad som kan vara bra att visa på bilderna. Sen sköter Sold resten.

Annons

Listar på passande sajt till bästa pris

Efter att anställda på Sold tittat på bilderna för att kolla så att informationen man angett är korrekt, och att produkten är i gott skick, listar de den sen på eBay eller på den marknadsplats som passar bäst för just din produkt. De sköter sen transaktionen och när varan är såld skickar de en låda med leveransadressen färdigtryckt. Pengarna trillar automatiskt in på det konto som man angett tidigare.

Appen är alltså inte en konkurrent till de befintliga marknadsplatserna utan snarare ett komplement. Sold ser också till att säljaren får det bästa möjliga priset genom att jämföra med liknande produkter i sin databas. I priset ingår allt som rör försäljningen som avgifter, frakt, förpackning och så vidare, säljaren får innan produkten listas acceptera eller neka priset som Sold föreslår.

Appen har skapat en del uppståndelse på andra sidan pölen och man har lyckats knyta till sig en hel del stora investerare. Bland annat Reid Hoffman, medgrundare till LinkedIn och Google Ventures Rich Miner.

Källa: TechCrunch

Annons