Ny E-handel för utvalda och unika konsthantverk

Unika konsthantverk och småskaligt producerade designprodukter. Det är tanken med Konsthantverkscentrums nya nätbutik där stiftelsen medlemmar kan sälja sina alster via egna butiker, men med en gemensam kassa.

Redan 2012 konstaterade stiftelsen Konsthantverkscentrum, KHVC, att e-handeln var framtiden. Då arrangerade man bland annat fortbildningsdagar, och i samarbete med Nordisk E-handel erbjöds stiftelsens medlemmar en e-handelslösning som passade deras behov.

Nu tar man det ett steg längre och lanserar en egen marknadsplatsliknande e-handel, Konsthantverkscentrum.se. Redan från start har 120 av stiftelsen medlemmar valt att ansluta sig och sälja sina konsthantverk och småskaligt producerade designprodukter via egna butiker, men med en gemensam kassa.

Annons

– Nätbutiken är sprunget ur ett behov och en efterfrågan från våra anslutna konsthantverkare. Vi ser nätbutiken som ett kompletterande kooperativ, där vi gemensamt marknadsför och säljer konsthantverk. Via nätbutiken hoppas vi även fånga dem som ännu inte fått upp ögonen för konsthantverk, säger Konsthantverkscentrums verksamhetsledare Mari-Louise Franzén.

Ett kvalitetsparaply

Konsthantverkscentrum har till uppgift att sprida kunskap om konsthantverket, och vad det är som gör det speciellt. Alla hantverkare som är anslutna till stiftelsen är yrkesutbildade eller invalda av en invalsjury. Keramikern Eva Zethraeus är en av dessa och hon har valt att sälja sina skulpturer i butiken.

– Jag tror att tiden är mogen för allt fler att handla konsthantverk med hjälp av bilder och jag tycker att det känns tryggt att tillhöra en större plattform genom Konsthantverkscentrum. Vi är alla utvalda och ingår i ett kvalitetsparaply som också kan fungera som en trygghet för våra kunder, säger Eva Zethraeus.



Källa: Press

Annons